Enkel bilsport  Uthållighet / Långlopp.   Tävlingarna är  2-4 timmar långa och man kan köra ensam eller bilda ett team med kompisar , företaget , familjen    
Vi kör på många banor i Sverige och detta bygger på enkelhet men även på aktiv säkerhetsutbildning för du som förare får otroligt mycket praktik bakom ratten.

Dagen inleds med inskrivning  09,00 sen görs en säkerhetsbesiktning av bilen och utfärdande av Vagnsbok.  Som vi gör en bedömning är bilen lämplig att tävla med.  Kiollar saker som bälten , batterier som sitter fast inte droppar olja , bensin  och som har en säker miljö för föraren och ev passageraren.  Montera gärna i bur sätt i 4-6 punktsbälten och kanske byt stol. Det blir roligare när man sitter fast och inte behöver hålla sig i ratten.   Sätt gärna i en vattenflaska då det blir varmt att köra i dessa långlopp.    Vi kör med vanliga svenssondäck för att hålla farten , kostnaderna nere och spara på underlaget. 

Sen har vi en genomgång sk förarmöte där vi går igenom dagens tävling flaggornas betydelse och lite grundförutsättningar.   

Gör detta test och ta gärna med till tävlingsledaren så kan du få din licens för hela året. 
 

Klasser 2020    

Åldersklass          ( upp till 1999 och efter 2000   dvs  20 år gammal bil   
Junior klass        ( Alla förare under 20 år i teamet )
Familjeteam        ( Alla förare i teamet har samma efternamn )
Företagsteam     ( Vilket företag är Sveriges snabbaste firma ? )på Asfalten kör vi ihop med STEC Motorsport som har en bra stege man kan följa. 

Kika gärna in på deras hemsida 
och bekanta er med 

Light , Standard , Klass 1,2 
och ha en fantastisk kul säsong med teamet. 

De kör 2-4, timmars långlopp och bilen behåller man.  www.stec.se