Hur kan jag börja köra Krutcupen jag är bara 13 år gammal  ? 
Det finns inga åldergränser i Krutcupen utan förarmognad.  Detta avgör tävlingsledningen och ungdomar får köra upp innan tävling för att visa TL att man är mogen.  Man kan även få möjlighet att träna lite extra i pauserna för Krutcupen är till för förare oavsett ålder. 

Detta med krutcuen låter kul vilka bilar är okey att använda ? 
Egentligen alla som räknas som en normal bil.  Det ska vara tak på bilen det ska inte vara pick up eller vans utan alla "normala" bilar. Folkracebilar går bra med en tillägsregel på dessa.  Det är en tejp vi monterar fram på bilen och den tejpen ska då vara hel under loppet.  Detta för att detta är ingen form av kontakt mellan bilarna då de ska hålla under denna utmanng som Krutcupen är både för förare och fordon. 

Får man köra bil med turbo eller 4 hjulsdrivet ? 
Det går bra att köra både turbo och 4wd dock ej med den kombinationen i KC. 

Vad behöver man för förar personlig utrustning krävs exempelvis hybridskydd ?
Krutcupen ska vara Sveriges enklaste bilsport utan att tumma på säkerhet. Regelverket är ett minimumkrav på bilar och personlig utrustning som skor heltäkt klädsel hjälm och nackkrage.  Vi rekommenderar  flamsäkra overaller , Hans/Hybrid hanskar och underställ men detta är ett föraransvar och vi säljer även allt som behövs om man saknar ex en overall.  Samma med bilarna vi tipsar gärna om att ha helbur och sportstolar och rallyskydd men detta är inget krav inom krutcupen. 

Vi tänkte komma med ett gäng från företaget hur många förare kan man vara ?
Det finns inget övre tak men de flesta teamen är mellan 2-8 förare och du vet väl att du kan få en faktura på förarutbildning för det ingår en kurs i säkerhet också. 

Vi tänkte göra ett team med familjen går det bra ? 
Detta går väldigt bra och vi brukar kunna ha bonuspriser till dagens främsta familj osv
fyll hela släkten för detta passar ju för alla åldrar och oavsett förkunskaper. Vi går igenom på förarmötet regler och licenskurs så kom med familjen. 

Vi tänkte ge bort Krutcupen i present går det bra ?
Det är inga problem att ge krutcupen som presentkort vi kan även erbjuda hyrbilar och prova på körning , medåkning  och mycket kul för svensexor och möhippor.