Hur är man försäkrad som förare , funktionär eller förening? 
Alla förare och funktionärer köper sig en Licens. Licensen är ett kort som innehåller 2 saker.  Licenskurs samt försäkring.  Alla har då en Olycksfallsförsäkring kopplas till sig. Detta är viktigt och skall finnas inom lagen för Motortävlingsförsäkringen.  Genom denna är också sk 3 man försäkrad= Publiken. 
Bilarna i Krutcupen är dock inte försäkrade.  Dock viktigt att veta att att körning sker på eget ansvar och all form av vårdslös körning beivras..
föreningar är banuthyrare och inte arrangörer under dessa event. 

Vilka tider gäller för jag hittar inget tidsschema ?
Tiderna och upplägg varierar men Inskrivningen har alltid öppet senast 09,00 och stänger senast 09,30 Så ha den tiden alltid som en bra planering. Är du sen till banan av olika anledningar så skicka gärna ett SMS (ring bara vid akuta samtal ) 070-7982378
På tävlingsdagen ser du samtliga tider vid inskrivningen.  Vill du veta Specifikt en planering för det datum du ska köra så Maila så löser vi ett tidsschema som alltid är preliminärt . Om det är första gången så ta höjd med tiden för det är en del nytt att tänka på. 

Hur kan jag börja köra Krutcupen jag är bara 13 år gammal  ? 
Det finns inga åldergränser i Krutcupen utan sk förarmognad.  Detta avgör tävlingsledningen och ungdomar får köra upp innan tävling för att visa TL att man är mogen.  Man kan även få möjlighet att träna lite extra i pauserna för Krutcupen är till för förare oavsett ålder. Minderåriga skall ha Målsman med sig under tävlingen.

Detta med krutcuen låter kul vilka bilar är okey att använda ? 
Egentligen alla som räknas som en normal bil.  Det ska vara tak på bilen det ska inte vara pick up eller vans utan alla "normala" bilar. Folkracebilar går bra med en tillägsregel på dessa.  Det är en tejp vi monterar fram på bilen och den tejpen ska då vara hel under loppet.  Detta för att detta är ingen form av kontakt mellan bilarna då de ska hålla under denna utmanng som Krutcupen är både för förare och fordon. 

Får man köra bil med turbo eller 4 hjulsdrivet ? 
Det går bra att köra både turbo och 4wd dock ej med den kombinationen i KC. 

Vad behöver man för förar personlig utrustning krävs exempelvis hybridskydd ?
Krutcupen ska vara Sveriges enklaste bilsport utan att tumma på säkerhet. Regelverket är ett minimumkrav på bilar och personlig utrustning som skor heltäkt klädsel hjälm och nackkrage.  Vi rekommenderar  flamsäkra overaller , Hans/Hybrid hanskar och underställ men detta är ett föraransvar och vi säljer även allt som behövs om man saknar ex en overall.  Samma med bilarna vi tipsar gärna om att ha helbur och sportstolar och rallyskydd men detta är inget krav inom krutcupen. 

Vi tänkte komma med ett gäng från företaget hur många förare kan man vara ?
Det finns inget övre tak men de flesta teamen är mellan 2-8 förare och du vet väl att du kan få en faktura på förarutbildning för det ingår en kurs i säkerhet också. 

Vi tänkte göra ett team med familjen går det bra ? 
Detta går väldigt bra och vi brukar kunna ha bonuspriser till dagens främsta familj osv
fyll hela släkten för detta passar ju för alla åldrar och oavsett förkunskaper. Vi går igenom på förarmötet regler och licenskurs så kom med familjen. 

Vi tänkte ge bort Krutcupen i present går det bra ?
Det är inga problem att ge krutcupen som presentkort vi kan även erbjuda hyrbilar och prova på körning , medåkning  och mycket kul för svensexor och möhippor. 

Se gärna dessa 3 filmer sen kör vi

https://www.youtube.com/watch?v=AjTfK5wg1ho

https://www.youtube.com/watch?v=16numKx63m4&t=319s

https://www.youtube.com/watch?v=CQm06tnoG_g&t=29s

Saknar du information så klicka så kommer du till vår email och kan smidigt ställa din fråga.

Varför pratar en del illa om Krutcupen?
 Vi tror dessa grunder ligger bakom.


●Dålig information- ej påläst

●Osäkerhet

●Hotad maktbalans

●Misstroende

●Avundsjuka

●Rädsla

Detta är otroligt tråkigt att det finns Trash-Talk  men vi vill gärna bjuda in dig för att du ska få se Krutcupen med egna öppna ögon och varför inte prova några varv. 

Ring vår ordförande i föreningen på
070-798 23 78 
så ordnar vi ett besök till nästa race.
Välkommen